0 امتیاز
1.2k بازدید
در تلفن (سانترال و VoIP) توسط مدیر کل (15.6k امتیاز)

تفکیک خطوط شهری خروجی یکی از مطالب محبوب و البته نایاب سیستم تلفنی الستیکس(Elastix) یا همان استریسک (Asterisk) است، وقتی یک کارت می خرید و روی الستیکس نصب می کنید و وقتی احتمالا از ترانک پیش فرض تعیین شده برای آن استفاده می کنید، در این حالت شما یک ترانک خروجی برای کل کارت شهری خود دارید، مثلا اگر کارت شما 8 پورت شهری باشد در این صورت ترانک ZAP یا DAHDI شما به کل 8 خط شهری اشاره می کند و هر کسی بخواهید به بیرون تماس داشته باشد سیستم یکی از این خطوط را انتخاب کرده و تماس را برقرار می کند و به صورت پیش فرض امکان انتخاب خط برای شما نیست، در این آموزش یاد می گیرید که چگونه کارت خود را به چند بخش تقسیم کنیم، مثلا یک خط را فقط به مدیر خود اختصاص داده و بقیه را در اختیار کارمندان عادی قرار دهید و یا تمامی خطوط خود را به هر نحوی که میخواهید تقسیم بندی کرده و اختصاصا در اختیار کارمندان مختلف قرار دهید.

 

اول باید تئوری این عمل را یاد بگیریم، همانطور که می دانید در الستیکس یا به طور کلی ایزو های استریسکی به طور پیش فرض یک تراک DAHDI یا همان ZAP با مقدار Identifier g0 تعریف شده است که اگر شما یک کارت را بر روی سرور خود قرار دهید دیگر نیازی به ساخت ترانک نیست و همین ترانک پیش فرض برای شما کار خواهد کرد.

این ترانک پیش فرض به تمامی خطوط روی کارت اشاره دارد، ما اگر بخواهیم کارت خود را به چند بخش تقسیم کنید می بایست چند ترانک مختلف برای هر بخش یا هر خط بسازیم.

اگر به ترانک پیش فرض ساخته شده نگاه کنید در داخل آن یک Identifier g0 می بینید، در واقع این همان نقطه اتصال نعریف ترانک به کارت است، g0 به مفهوم group=0 است، اگر به فایل /etc/asterisk/dahd-channels.conf یعنی جایی که کارت شما تعریف شده است نگاه بیاندازید خواهید دید تمامی ماژول ها پارامتری به نام group=0 دارند، درواقع به همین علت است که یک ترانک با g0 به تمامی کارت اشاره می کند.

 

 فرض کنیم که یک کارت 8 خط شهری داریم و می خواهید خط یک  را برای مدیران خود و برای تماس به بیرون جدا کنیم، با توجه به توضیحات بالا می دانیم که ترانک پیش فرض DAHDI g0 موجود به تمام کارت اشاره می کند، پس ما کافی است در ابتدا یک ترانک دیگر بسازیم، و identifier آن را g1 قرار دهیم.

 

 

تا این لحظه این ترانک جدید به هیچ کجا اشاره نمی کند، حال به فایل dahdi-channels.conf می رویم، یعنی جایی که کارت و ماژول های آن تعریف شده است، حال group ماژول هایی را که می خواهید این ترانک g1 جدید به آن اشاره کند را به یک 1 تغییر می دهیم، حال در این کارت ما ماژول هایی دارید با group=0  و group=1 که 2 ترانک متفاوت g0  و g1 به این 2 گروه به طور مجزا اشاره می کنند، تماس هایی که به سمت ترانک g0 ارسال شود روی 7 خط و تماس هایی که روی ترانک g1 ارسال شود از خط اول به بیرون هدایت می شوند.

 

 الان 2 ترانک ما به 2 بخش مختلف یک کارت اشاره می کنند، کار ما برای تفکیک کارت شهری به پایان رسیده، در ادامه قصد ما آموزش نوشتن Outbound Route نیست ولی 2 مورد آژمایشی را مشاهده می کنید.

outbound route اول مربوط به مدیران است، مثلا مدیران ما در محدوده داخلی های 210 الی 219 قرار دارند و می خواهید آنها با گرفتن عدد 9 در ابتدای شماره از ترانک g1 ما که خط اول کارت است به بیرون هدایت شوند.

 

 

outbound route بعدی مربوطه به بقیه داخلی ها است که با گرفتن 9 و شماره بیرون به ترانک g0 که اشاره به 7 خط دیگر کارت دارد، هدایت می شوند.

 

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط مدیر کل (15.6k امتیاز)
FOXNET محلی برای دانستن واشتراک مطالبی که نمی دانستید

سوالات مشابه

0 امتیاز
0 پاسخ 602 بازدید
سوال شده نوامبر 19, 2015 در تلفن (سانترال و VoIP) توسط admin مدیر کل (15.6k امتیاز)
0 امتیاز
0 پاسخ 403 بازدید
سوال شده ژوئیه 5, 2015 در تلفن (سانترال و VoIP) توسط admin مدیر کل (15.6k امتیاز)
0 امتیاز
1 پاسخ 1.7k بازدید
0 امتیاز
0 پاسخ 395 بازدید
سوال شده فوریه 10, 2016 در تلفن (سانترال و VoIP) توسط admin مدیر کل (15.6k امتیاز)
0 امتیاز
0 پاسخ 636 بازدید
سوال شده فوریه 10, 2016 در تلفن (سانترال و VoIP) توسط admin مدیر کل (15.6k امتیاز)
...