0 امتیاز
2.7k بازدید
در میکروتیک توسط مدیر کل (15.6k امتیاز)

 

image

 

توضیحات: بسیاری از شرکت ها و سازمان های بزرگ که دارای چندین شعب هستند و امکان برقراری لینک Point to Point یا Point to Multipoint بین شعبه اصلی با سایر شعبات خود را دارا باشند، می توانند جهت برقراری ارتباط در سطح لایه دو تنظیمات مختص به لینک برقرار شده را به کار گیرند. به صورت کلی از روش های زیر جهت برقراری ارتباط بین شعب استفاده می شود:

 

  1. بستر مخابرات: برای استفاده از این نوع بستر می توان خطوط Leased Line و یا سرویس هایی مانند MPLS را از مخابرات خریداری نمود که در این خطوط اطلاعات با امنیت و سرعت بیشتری انتقال می یابد ولی از نظر قیمت بسیار پرهزینه است.
  2.  فیبرنوری: همان طور که می دانید فیبر نوری از نظر سرعت و حجم گزینه بسیار مناسبی برای انتقال اطلاعات است اما باید این را هم در نظر گرفت که هزینه راه اندازی این نوع بستر بسیار زیاد است.
  3. لینک های وایرلس: یکی دیگر از بسترهای انتقال اطلاعات لینک های وایرلس است که سرعت و حجم انتقال داده ها در این نوع بستر، بستگی به قدرت رادیوهایی که به کار برده می شوند دارد، اما راه اندازی این نوع بستر نسبت به روش های دیگر ارزان تر است .

در ارتباطات وایرلس، انتقال اطلاعات از یک نقطه به یک نقطه دیگر به دو صورت زیر انجام می گیرد:

  • Point to Point: در این نوع لینک ارتباط بین دو نقطه (یا بین دو رادیو) برقرار می شود که در آن یک رادیو در نقش Access Point (سرویس دهنده) و رادیوی دوم در نقش Station (سرویس گیرنده) تنظیم می شود.
  • Point to Multipoint: در این حالت نحوه ارتباط، از طریق یک رادیو با سایر رادیوهای دیگر است . یک رادیو به عنوان Access Point تنظیم شده و مابقی رادیوها به عنوان Station تنظیم می شوند. ارتباط یک AP با کلاینت های دیگر از قبیل لپ تاپ، موبایل و ... نیز از نوع Point to MultiPoint است.

نکته: در این مقاله می خواهیم نحوه راه اندازی یک لینک Point to Point را با استفاده از روترهای میکروتیکآموزش داده و دو رادیوی فوق را به گونه ای تنظیم کنیم که اطلاعات به صورت لایه 2 انتقال یابند.

 

تنظیمات رادیوی Access Point

ایجاد اینترفیس Bridge در میکروتیک

1. برروی گزینه Bridge کلیک کنید و در پنجره باز شده، تب Bridge را انتخاب کرده و برروی مشخصه + کلیک نمایید. سپس یک نام دلخواه برای اینترفیس bridge مشخص کنید (در اینجا، از نام پیش فرض bridge1 استفاده کرده ایم).

ایجاد اینترفیس Bridge در میکروتیک

 

2. در تب Ports اینترفیس های وایرلس و پورت اترنتی که روتر از طریق آن به شبکه داخلی متصل است را اضافه کنید (در اینجا اینترفیس های wlan1 و ether1 را اضافه کرده ایم).

 

چگونه برروی میکروتیک اینترفیس Bridge ایجاد کنید

 

3. برای اینترفیس Bridge1 یک IP Address در رنج شبکه داخلی خود اختصاص دهید (آدرس شبکه ما در این سناریو 192.168.10.0/24 می باشد).

چگونه لینک pont to point راه اندازی کنید

 

نحوه تنظیم رادیو در مد Access Point

1. برای برقراری امنیت در روتر خود یک Security Profile ایجاد کنید. برای این منظور برروی گزینه Wireless کلیک کرده و تب Security Profile را انتخاب کرده و برروی مشخصه + کلیک کنید و یک Security Profile با مشخصاتی که در تصویر زیر مشاهده می کنید، ایجاد نمایید:

راه اندازی لینک نقطه به نقطه در روترهای میکروتیک

2. به تب Interface رفته و برروی wlan مورد نظر کلیک کنید، در پنجره باز شده، وارد تب Wireless شده و به ترتیب، در قسمت Mode گزینه Bridge و در قسمت SSID یک نام دلخواه مشخص کنید و در قسمت Security Profile، پروفایلی که ایجاد نموده اید، انتخاب کنید و در نهایت برروی کلید OK کلیک نمایید.

نکته:در اینجا باند فرکانسی را 2GHz قرار داده ایم. عموما اکثر گوشی ها و لپ تاپ ها از باند 2.4 پشتیبانی می کنند مگر در سری های جدید که امکان پشتیبانی از باند 5 نیز وجود دارد که در این حالت می توان باند فرکانسی را 5GHz مشخص نمود. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله "چگونه میکروتیک را در حالت اکسس پوینت تنظیم نماییم؟" مراجعه فرمایید.

برقراری ارتباط لایه 2 در لینک point to point

 

تنظیمات رادیوی Station

ایجاد اینترفیس Bridge در میکروتیک

1. مراحل ایجاد اینترفیس bridge سمت Station نیز مانند Access Point است. به ترتیب گفته شده عمل کنید. برروی Bridge کلیک کرده و در پنجره باز شده، تب Bridge را انتخاب کنید و برروی مشخصه + کلیک نمایید, سپس یک اینترفیس با نام دلخواه ایجاد کنید (در اینجا از نام پیش فرض bridge1 استفاده کرده ایم).

نحوه راه اندازی لینک های point to point در لایه 2 میکروتیک

 

2. در تب Ports، اینترفیس های وایرلس و پورت اترنتی که روتر از طریق آن به شبکه داخلی متصل است را اضافه کنید. (در اینجا اینترفیس های wlan1 و ether1 را اضافه شده است).

 

ایجاد کانکشن نقطه به نقطه در لایه 2 در میکروتیک

3. برروی اینترفیس Bridge1 یک IP Address در رنج شبکه داخلی مشخص کنید (در اینجا آدرس 192.168.10.2/24 را به این اینترفیس اختصاص داده ایم).

 

چگونه لینک وایرلس pont to point راه اندازی کنید

 

نحوه تنظیم رادیو در مد Station

 1. برای برقراری ارتباط بین رادیو Station و Access Point، باید مقدار کلیدی که در Security Profile رادیو AP ایجاد کرده بودید در Security Profile رادیو Station اضافه نمایید. تمام مراحل ایجاد این پروفایل در رادیو Station مانند رادیو Access Point است .

 نحوه تنظیم رادیو در مد Station

 

 2. به تب Interfaces رفته و برروی wlan کلیک نمایید تا صفحه تنظیمات آن باز شود. برروی تب Wireless کلید کرده و به ترتیب تنظیمات زیر را انجام دهید:

  • Mode: در این فیلد گزینه Station Bridge را اتخاب نمایید. دقت داشته باشد اگر در این فیلد گزینه Station را قرار دهید انتقال اطلاعات فقط به صورت لایه 3 امکان پذیر است بنابراین به علت اینکه ما می خواهیم اطلاعات به صورت لایه 2 انتقال یابد از مود Station Bridge استفاده می کنیم.
  • Band: در این قسمت باند فرکانسی که در روتر AP تنظیم نموده ایم را انتخاب می کنیم. توجه داشته باشید باید این فرکانس با روتر AP یکسان باشد در غیر این صورت ارتباط اولیه بین دو روتر برقرار نخواهد شد.
  • SSID: در این قسمت نامی که برای SSID روتر AP درج کرده بودیم را قرار می دهیم.
  • Security Profile: در این قسمت پروفایلی که در مرحله اول ایجاد کرده بودیم را اتخاب می کنیم.

نحوه تنظیم روتر در مد station در لینک point to point

 

نکته: میکروتیک ابزاری در اختیار شما می گذارد که از طریق آن بتوانید تمام SSID های اطراف را شناسایی و به آن متصل شوید. برای این کار کافیست از همان صفحه تنظیمات اینترفیس wlan1 برروی کلید Scan کلیک نمایید تا لیست تمام AP های اطراف نمایش داده شود سپس برروی SSID مورد نظر کلیک و گزینه Connect را انتخاب کنید.

چگونه لینک pont to point برروی میکروتیک راه اندازی کنید

 

2. بعد از تنظیمات فوق دو رادیو با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. اگر بخواهید اطمینان حاصل کنید که ارتباط برقرار شده است می توانید به تب Registration رفته مشخصات رادیوی مقابل را مشاهده نمایید. همچنین از این قابلیت می توان برای شناسایی تمام دستگاه هایی که به اکسس پوینت شما متصل می شوند، استفاده نمود.

تنظیم لینک نقطه به نقطه برروی روتر میکروتیک 

بدین ترتیب یک ارتباط لایه 2 بین دو شبکه ایجاد می شود. جهت تست ما در این سناریو یک دستگاه از طریق کابل به پورت ether1 روتر AP متصل کرده ایم و یک IP در رنج شبکه یعنی 192.168.10.0/24 برروی آن تنظیم نموده ایم. حال اگر دستور ping را برای IP روتر Station اجرا کنیم همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید ارتباط فیزیکی از طریق وایرلس برقرار شده است.

تنظیم لینک وایرلس point to point برروی میکروتیک

 

1 پاسخ

0 امتیاز
توسط مدیر کل (15.6k امتیاز)
ارتباط های PTP و PTMP:

حالتهای ارتباط قابل دسترس در رادیو میکروتیک به صورت نقطه به نقطه و نقطه به چند نقطه (اکسز پوینت 
)به صورت زیر است
AP-bridge/Bridge <-> Station
AP-bridge/Bridge <-> Station-wds/Stationbridge
AP-bridge/Bridge <-> Stationpseudobridge
AP-bridge/Bridge <-> AP-bridge/Bridge
AP-bridge <-> WDS-slave
توضیح : حالت بریج مانندحالت AP bridge میباشد با این تفاوت که در مود بریج تنها یک کلاینت میتواند وصل شود/حداقل لایسنس مورد نیاز برای حالت استیشن 3 میباشد و برای مود 4AP 
برای لینکهای PTP میتوان از لایسنس 3 استفاده کرد به طور مثال 
Bridge <-> Station
اگر از استفاده کنندگان از محصولات میکروتیک هستید باید بدونید که میکروتیک ادعا میکنه که دیوایس SXT SixPack یکی از استیبل ترین 
ا والبته به صرفه ترین مالتی پوینتها در شعاع 5 کیلومتری هست.
تمامی دیوایسهای وایرلس میکروتیک میتوانند در 2 حالت Bridging و Routing پیکر بندی شوند 

Bridging:حالتی است که مصرف کننده میتواند یک ارتباط لایه 2 با آن سوی لینک بیسیم خود داشته باشد
مزایا: 
حداقل تنظیمات مربوط به آی پی را دارد.
معایب: تمامی برادکست شبکه کلاینت از روی وایرلس انتقال پیدا میکند و این میتواند باعث عملکرد کمتر شبکه بیسیم شود-این حالت برای شبکه های بزرگ توصیه نمیشود

Routing:حالت مسیردهی و ترجمه هر آی پی به مقصد خاص
مزایا:
برادکست شبکه نمیتواند با عث کندی عملکرد شبکه بیسیم شود.
معایب:پیچیدگی تنظیمات ،تنظیمات بیشتر با استفاده از ای پی ها بیشتر و چند شبکه ای و استفاده از پروتوکل های مسیر یابی
 
Transparent Wireless Links لینک های بیسیم شفاف
توضیح :زمانی که ما2 یا چند کامپیوتر را توسط هاب سوئچ با هم شبکه میکنیم بین این سیستم ها یک ارتباط لایه 2 وجود دارد یعنی این سیستمها از مک آدرس یکدیگر توسط برادکست اطلاع دارند و همچنین IP های زیر مجموعه سابنت خودشون رو به واسطه برادکست میتونن پیدا کنند و نیازی به گتوی ندارند.
تکنولوژی لینک های بیسیم شفاف با این اصل کار میکند که تمام ارتباط بین 2 نقطه به صورت لایه 2 برقرار شود
مزایایTransparent Wireless:
1-کانفیگ کم
2-ارتباط لایه 2 گسترده (ارتباط وایرلس مانند یه سوئیچ عمل میکند)
3-مناسب برای دسترسی با PPPOE
حالتهای کانفیگ و نحوه نصب در میکروتیک:

Bridge <-> Station-pseudobridge
Bridge <-> Station using EOIP
Bridge <-> Bridge
Bridge <-> Station-wds
Bridge <-> Station-bridge
Bridge <-> Station-pseudobridge

از این مود میشود در حالت ارتباط لایه 2 استفاده کرد و لی برای این کار درنظر گرفته نشده است.
بهتر است در صورت امکان از آن استفاده نشود فقط زمانی از آن استفاده کنید که اکسز پوینت شما لایسنس AP ندارد
نحوه کانفیگ:
سمت استیشن مود را Station-pseudobridge انتخاب کنید و کارت وایرلس را با پورت شبکه بریج کنید ارتباط لایه 2 برقرار میشود در صورتی که بر روی اکسز پوینت نیاز به برسی صلاحیت مجوز عبور از روی مک آدرس کامپوتر شما تنظیم شده باشد باید گزینه

station-pseudobridge-clone را انتخاب کنید
Bridge <-> Station using EOIP

پروتوکل EOIP فریمهای اترنت کپسوله شده را به پکتهای GRE تانل اضافه میکند مانند یک ارتباط PPTP

نحوه کانفیگ:

یک استیشن را به یک بریج متصل کنید روی کارتهای وایرلس هر دو سمت، ای پی با یک سابنت مشترک تنظیم کنید. در اینتر فیس EOIP در هر طرف ادد شد و در ریموت آدرس آی پی طرف مقابل زده شود.اینترفیس EOIP را با اترنت شبکه بریج کنید
ویژگی :adaptive-noise-immunity (ap-and-client-mode | client-mode | none; Default: none)
توضیح: این گزینه با تنظیم کردن خودکار پارامترهای مختلف گیرنده سبب به حداقل رساندن تداخل امواج و بهبود کیفیت لینک میشود که میتواند در حالت های 
اکسزپوینت و کلاینت - فقط کلاینت به کار گرفته شود
توجه: این قابلیت فقط بر روی چیپستهای Atheros مدل AR5212 به بالا کارمیکند

توضیح تجربی: این گزینه به بهبود CCQ کمک بسزایی میکند و توصیه میشود در مالتی پوینها از این گزینه درحالت کلاینت استفاده شود.این گزینه در لینکهای نطقه به نقطه فقط درصورتی که نویز محیط زیاد و CCQ خیلی پیایین و غیر پایداری باشد باید مورد استفاده قرار گیرد چون باعث افت پهنای باند میشود

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ویژگی:allow-sharedkey (yes | no; Default: no)
توضیح:این کلید برای اجازه دسترسی کلاینت به اکسز لیست میباشد در .یعنی با این گزینه کلاینت هنوز تایین صاحیت نشده و کلاینت درصورتی که کلید برقراری ارتباط را داشته باشد در اکسز لیست برسی میشود ودرصورت تایید ارتباط برقرار میشود
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ویژگی:antenna-gain (integer [0..4294967295]; Default:0)
توضیح:اندازه آنتن بر حسب DBI . این گزینه برای محاسبه حداکثر توان مجاز قابل انتقال باتوجه به کشور تنظیم شده در قسمت Country و قوانین رگلاتوری آن کشور است
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ویژگی:antenna-mode (ant-a | ant-b | rxa-txb | txa-rxb; Default: )
توضیح:انتخاب آنتن برای ارسال و دریافت .با این گزینه می توان تعیین کرد که کدام آنتن برای دریافت و کدام آنتن برای ارسال است
توجه: این قابلیت برای کارتهای دوال چین است(کارتهایی که 2 خروجی آنتن دارند)

 
ویژگی: area (string; Default: )
توضیح: از این گزینه برای شناسایی گروهی از ایستگاه ها بیسیم بر اساس منطقه محل نصب استفاده میشود.در واقع Area قسمتی از شبکه مش است برای محدود کردن یوزرها و اجبار آنها به وصل شدن به یک یا چند کسزپونت تعیین شده
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ویژگی:arp (disabled | enabled | *****-arp | reply-only; Default: enabled)
توضیح:فعال سازی و غیر فعال کردن پروتکل ARP بر روی درگاه بیسیم
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ویژگی:band (2ghz-b | 2ghz-b/g | 2ghz-b/g/n | 2ghz-onlyg | 2ghz-onlyn | 5ghz-a | 5ghz-a/n | 5ghz-onlyn; Default: )
توضیح: این گزینه مجموعه ای ازقوانینی که کارت بیسیم شما از آن پیروی میکند را مدیریت میکند مانند ،عرض باند - نوع کانل فرکانسها- میزان نرخ اطلاعات
------------------------------------------------------------------------------------
ویژگی: basic-rates-a/g
توضیح: تنظیم نرخ اولیه در مود 82.11 A/G (حالت a/g از نرخ اطلاعات 54 مگ و در حالت توربو 108مگ را پشیبانی میکند) (درصورتی که وایرلسی نتواند در نرخ اولیه ارتباط خود را برقرار کند لینک برقرار نخواهد شد پس همیشه به خاطر داشته باشید که نرخ اولیه را متناسب با کوالیتی در نرخ های دیتای انتخاب کنید تا لینک پایداری داشته باشید)
-----------------------------------------------------------------------------------
ویژگی: basic-rates-b
توضیح: تنظیم نرخ اولیه در حالت 802.11b (در این استاندارد تنها نرخ 1 تا 11 مگا بیت پشتیبانی میشود) 
مهم:درحالت مش فقط زمانی کار خواهد کرد که همه گزینه های نرخ اولیه انتخاب شده باشند .این خصوصیت فقط از سمت اکسزپوینت صادر مشود
 
 
FOXNET محلی برای دانستن واشتراک مطالبی که نمی دانستید

سوالات مشابه

0 امتیاز
0 پاسخ 490 بازدید
0 امتیاز
0 پاسخ 476 بازدید
سوال شده اوت 5, 2016 در میکروتیک توسط admin مدیر کل (15.6k امتیاز)
0 امتیاز
0 پاسخ 1.0k بازدید
0 امتیاز
0 پاسخ 1.2k بازدید
سوال شده ژوئن 23, 2022 در میکروتیک توسط admin مدیر کل (15.6k امتیاز)
0 امتیاز
0 پاسخ 1.3k بازدید
سوال شده ژوئیه 30, 2016 در میکروتیک توسط admin مدیر کل (15.6k امتیاز)
...